WAFFLE ORIGINAL RECIPE
EGG - 2 NOS
ALL PURPOSE FLOUR /SELF RAISING FLOUR-1.5 CUP
BAKING POWDER- 1 TSP
BAKING SODA - 0.5 TSP
CORN FLOUR - 0.5 CUP
SALT - 1 Teaspoon
SUGAR - 4 Teaspoon
BUTTERCUP- 150 G
MILK (Susu cair, saya guna carnation)- 2 CUPS
Bancuh semua sekali, biarkan 20 minit kemudian bakar dalam acuan waffle ..intai2 la dalam acuan tu.. kot nk garing2..lama sikit..nk light2 mcm dlm gambo pun ok.. .siapppp!
Bersama saya untuk mengetahui teknologi terkini dalam masakan yang dapat menjimatkan masa, tenaga dan gas memasak. Juga saya akan kongsikan resepi-resepi masakan yang saya pernah dan akan cuba! Cookline Malaysia.
Khamis, 27 September 2018
WAFFLE
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan