Isnin, 8 Disember 2014

FETTUCINE PASTA


200gm Pasta Fettucine

15gm Minyak Zaitun

10gm Bawang Putih (dicincang halus)

175gm Ham Ayam Belanda

175gm Cendawan Butang

300gm Prego cendawan Carbonara

90gm Keju Parmesan (diparut)

5gm Buah Pala

10gm Garam

5gm Lada Putih

Cara Membuatnyer:

1) Rebuskan pasta ke dalam air yang mendidih selama 5 minit kemudian tos hingga kering.

2) Panas minyak zaitun, tumiskan bawang putih, cendawan butang dan ham ayam belanda. Kacau sehingga sebati.

3) Campurkan Prego Cendawan Carbonara, tamabahkan garam dan lada putih serta sedikit buah pala.

4) Tuangkan sos yang telah di asak tadi ke atas pasta. Enak dimakan ketika panas, taburkan juga parutan keju parmesan jika suka.
Anda mungkin juga meminati:
"Felixia Yeap" sangkal sudah umum nama Islam
- See more at: http://majalah-sensasi.blogspot.com/2014/12/pasta-fettuccine-carbonara.html?m=1#sthash.wtlomQYs.dpuf

Tiada ulasan:

Catat Ulasan