Rabu, 11 Februari 2015

ROTI SUBWAY

Bahan:
900gm tepung high protein
100g oats
30g gula castor
15g tpg susu fernleaf
11g or 1 pkt yeast
4g bakerin or
10g bread improver
20g majerin
200g ais
350g air sejuk

Cara:
-Masukkan semua bahan dlm mangkuk or
-masukkan 35og air sejuk dlm mangkuk
-Masukkan secawan secawan tepung campuran sambil  menguli.
-tambahkan lagi ais sehingga tepung habis diuli
-Uli selama 20-25 minit dan rehatkan 10 minit. Tutup dgn plastik .
- Timbang doh 200g or 100g mengikut keluasan ruang oven anda dan bulat2kan. Rehatkan 10 min.
- Gelek dan bentukkan roti. Potong2 diatas roti dgn pisau tajam. Biarkan naik selama 40 min.
-Panaskan oven suhu 170c api atas dan bawah.
- sapu permukaan roti dgn madu dan taborkan cheese /oats/bijan
- Bakar +- 25 minit.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan