Bersama saya untuk mengetahui teknologi terkini dalam masakan yang dapat menjimatkan masa, tenaga dan gas memasak. Juga saya akan kongsikan resepi-resepi masakan yang saya pernah dan akan cuba! Cookline Malaysia.
Selasa, 1 November 2016
KOCI LABU CUP
Koci Labu Cup
Untuk Intinya
1/2 biji kelapa inti (diparut)
2 -3 keping gula melaka
Gula pasir
2 helai daun pandan dikoyak dan disimpul
Air kelapa (juga boleh digantikan dengan air kosong biasa)
1 sudu besar tepung gandum
Cara-cara:
Masak gula melaka dengan air kelapa hingga gula hancur.
Masukkan simpulan daun pandan.
Masukkan kelapa dan masak dengan api perlahan hingga kelapa agak kering dan melekit. Masukkan gula pasir jika masih kurang manis.
Akhir sekali masukkan tepung gandum dan kacau rata. Masak
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan