Bersama saya untuk mengetahui teknologi terkini dalam masakan yang dapat menjimatkan masa, tenaga dan gas memasak. Juga saya akan kongsikan resepi-resepi masakan yang saya pernah dan akan cuba! Cookline Malaysia.
Selasa, 1 November 2016
Topping daging untuk talam berlauk
Lauk
200 gram daging/ayam - dikisar
2 labu bawang besar- racik halus
1'halia ditumbuk bersama bawang putih
3 ulas/biji bawang putih
1 paket kecilrempah kari
2 tangkai daun kari
garam gula dan perasa secukupnya
sedikit minyak utk menumis
Cara cara
1. Panaskan minyak dan tumis bawang besar sehingga layu
2. Kemudian masukkan rempah kari yang digaul bersama halia dan bawang putih Masukkan juga daun kari
3. Kacau hingga pecah minyak. Masukkan daging /ayam masukkan air secukupnya hingga daging /
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan