Bersama saya untuk mengetahui teknologi terkini dalam masakan yang dapat menjimatkan masa, tenaga dan gas memasak. Juga saya akan kongsikan resepi-resepi masakan yang saya pernah dan akan cuba! Cookline Malaysia.
Selasa, 1 November 2016
PAI LABU
Pai Labu
Untuk Crustnya saya mengguna resipi dari sini - http://pagingsupermom.com/2013/11/how-make-pie-crust/
Untuk Fillingnya saya guna resipi Chef Wan, cukup lemak
2 cawan puri labu (labu yang direbus dan dilecek halus)
1/2 cawan gula halus
1/2 cawanmadu
1 1/2 cawan susu cair
1/2 cawan susu pekat
2 biji telur
1 1/ 2 sdt serbuk kayu manis
1/2 sdt serbuk halia
1/2 sdt serbuk cengkih
Panaskan oven pada suhu 220 C
Campurkan semua bahan dan tuang ke dalam tarts
Bakar selama 10 minit
Rendahkan suhu da
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan