Bahan-bahan
( 12 bekas mangkuk kecil )
Lapisan Bawah :-
1/4 cawan tepung beras
1/4 cawan tepung hoen kwee
1 cawan gula halus (boleh kurangkan sesuai selera)
2 1/4 cawan air
1 cawan jagung cream/biji
Lapisan Atas/Dadih :-
3 cawan santan pekat
1/4 cawan tepung beras
2 1/2 sb tepung hoen kwee
3/4 sk garam
2 helai daun pandan - disimpul
Cara-cara:
1.Satukan bahan2 lapisan bawah,tambah sedikit pewarna kuning dan masak hingga pekat. Sediakan mangkuk2 kecil atau kelongsong pandan dan tuangkan adunan jagung hingga 1/2 paras mangkuk kecil atau kelongsong pandan tadi.Ketepikan.
2.Satukan bahan2 lapisan atas/dadih dan masak hingga pekat.Matikan api. Tuangkan dadih ke atas lapisan jagung hingga memenuhi mangkuk/kelongsong pandan.
3.Sejukkan Simpan tako jagung di dalam peti ais untuk didinginkan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan