bahan2 (kulit apam)
2 CWNTEPUNG GANDUM
1 BIJI TELUR
1 PEKET YIS
4 CWN GULA
2 CWN AIR
GARAM SKIT
PEWARNA KUNING
*SEMUA BAHAN DI BLENDER DAN DI PERAP SELAMA 5MINIT DALAM SUHU BILIK
Bahan2 (inti)
1 CWN TEPUNG GANDUM
2 CAMB TEPUNG KASTAD
1 CWN GULA
3 CWN AIR
WARNA KUNING/HIJAU
*KACAU ATAS API SAMPAI LIKAT
Cara masak
panaskan kuali leper, sapu kan sedikit miyak atau mentega.
Tuang adunan tu mcm kite wat pancake..tp jgn terbalikkan..
masak smpai permukaannyer kering, angkat, pastu letak inti macam kuih karipap..cuma kita x kelim je..cuma tekan2 tepinye sahaje bg melekat
siap dan boleh di hidang.
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
BalasPadampotong kaki la kak oi gula 4 cawan
BalasPadam