Cara-cara
Satukan A,
uli hingga jadi doh yang licin (saya guna bread maker).
Kemudian rehatkan doh selama 30 minit (doh akan mengembang).
Selepas 30 minit,
campurkan A dengan B dan C.
Uli hingga jadi doh yang licin (jika guna mixer; speed no. 2 selama 15-20 minit.
Saya guna bread maker Empress [Cosway], setting no. 51, uli sebanyak 4 pusingan). Rehatkan dan biar doh mengembang sekali lagi selama 30 minit (doh pau ini sangat ringan). Bahagikan doh kepada bebola kecil (saya bahagikan kepada 20 gm tiap satu).
Bersama saya untuk mengetahui teknologi terkini dalam masakan yang dapat menjimatkan masa, tenaga dan gas memasak. Juga saya akan kongsikan resepi-resepi masakan yang saya pernah dan akan cuba! Cookline Malaysia.
Ahad, 8 Jun 2014
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan