Rabu, 4 Jun 2014

KARIPAP PUSING

BAHAN A

200 gm tepung gandum
100 gm shortening
Secubit garam

BAHAN B
400 gm tepung gandum
200 gm air
Secubit garam

CARA MEMBUATNYA

DOH -A
Gaulkan shortening bersama tepung gandum dan masukkan garam Uli dengan tangan sehingga betul2 sebati

Bahagikan kepada 6 doh kecil.
1 doh bersamaan dengan 50 gm Rehatkan doh dan tutup dengan tuala lembap

DOH -B
Satukan tepung gandum dan garam dan masukkan air sedikit demi sedikit sambil digaulkan sehingga menjadi doh

Bahagikan ia kepada 6 doh2 kecil. 1 doh bersamaan dengan 100 gm Rehatkan doh dan tutup dengan tuala lembap Tengok gambar tu, doh kecil adalah doh A & doh besar adalah doh B yang dah siap

Tiada ulasan:

Catat Ulasan