Bersama saya untuk mengetahui teknologi terkini dalam masakan yang dapat menjimatkan masa, tenaga dan gas memasak. Juga saya akan kongsikan resepi-resepi masakan yang saya pernah dan akan cuba! Cookline Malaysia.
Ahad, 8 Jun 2014
PAU ANI GEBU
Bahan-bahan ( 64 biji - doh seberat 20 gm )
Bahan A:
450 gm special pow flour (Hong Kong)
230 ml air
1 tbsp susu pekat manis
5 tsp yis segera - Mauripan
Bahan B:
300 gm special pow flour (Hong Kong)
180 gm gula kastor
40 gm shortening
2 tbsp double action baking powder (for pau)
1 tsp bread softener
Bahan C - larutkan:
100 ml air
1/2 tsp ammonium carbonate
Sedikit garam
Bahan D:
Inti - ikut citarasa sendiri
Cara-cara
Satukan A, uli hingga jadi doh yang licin (saya guna bread maker). Kemudian rehatkan doh s
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Cantik pau ni kak...pkai tepung hongkong.tak penah cuba lg ni
BalasPadam