Bersama saya untuk mengetahui teknologi terkini dalam masakan yang dapat menjimatkan masa, tenaga dan gas memasak. Juga saya akan kongsikan resepi-resepi masakan yang saya pernah dan akan cuba! Cookline Malaysia.
Rabu, 25 September 2013
PERIUK COOKLINE:CAKE CHOC MOIST COOKLINE
BAHAN KEK:
*1 1/2butter or 375g
*1 1/2 cwn gula castor
*1 tin susu cair.
*smua cairkan atas api yg kecil.
#2cwn tpg
#1 cwn coco pdr
#1tsp baking pdr
#1tsp sod bicarb
#Ayak smua 4 kali ye.
CARA MEMBUAT:
Semua diadun dlm periuk yg sama.x pyh kotorkan bekas.terus jerang
Kocak2 aje 4biji telor terus masukkan.
Kacau sehingga tiada begental lagi.
Terus bakar dgn api yg paling kecil sekali selama 35-40 min
Untuk ganach:
250 g cooking coklat --ala yg buat salut london almond tuh.
100ml wheeping cream
Double boil choc dulu kmudian dah cair masukkan whip cream
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan