Sabtu, 21 Disember 2013

Kek Apple

Bahan-Bahan-
(loyang 8 inci)
500g Buah Epal (Green/Fuji) - kupas kulit, buah tengah, cincang 1cm kiub 150-200g Gula Perang
3 biji Telur (Gred A)
1 cwn Minyak
1 sudu teh Parutan Kulit lemon 200gm Tepung Naik Sendiri
1/3 sudu teh Serbuk Kayu Manis

Cara-Cara
Letakkan gula, telur dan minyak ke dlm mangkuk, pukul sehingga pekat. Campurkan parutan kulit limau. Ayakkan tepung dan serbuk kayumanis ke dlm adunan dan kacau rata. Gaulkan epal sehingga rata . Tuangkan ke dlm tin yg di minyakkan dan bakar 170C selama 45-50minit atau sehingga masak. Biarkan kek betul2 sejuk, barulah di potong.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan