Khamis, 14 November 2013

DAGING HITAM BEREMPAH MADU sumber : Kak Ummi 500g daging batang pinang - hiris 2 btg serai - ketuk 1 in halia - ketuk air secukupnya 2 sb rempah kari daging 1 sb rempah kurma 1 st serbuk ketumbar 4 sb kicap ABC 1 sb chilli flakes 1 sb HONEY BBQ BLACKPEPPER 1 st cuka 3 sb madu 1 st gula garam Bahan tumbuk - 5 bj bawang merah 2 ulas bawang putih 1 cm halia Cara penyediaannya - Rebus daging + air + serai + halia - hingga empuk, angkat. Tumis bahan tumbuk hingga wangi + rempah + serai dari rebusan daging tadi - kacau Masukkan daging - kacau + kicap + cuka + sos bbq + madu + garam + stok - masak hingga terbit minyak, angkat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan