Khamis, 14 November 2013

STEW DAGING

STEW DAGING STEW DAGING sumber : Raidah 500g daging 2 bj bawang besar - dadu 5 ulas bawang putih - jangan potong 2 sb bawang merah - tumbuk 1 btg carrot - potong 1 in 2 bj kentang - potong 4 2 helai d/ bay 2 sb tepung gandum 1 st serbuk lada hitam 2 sb kicap garam , gula d/ bawang, d/ sup bawang goreng Cara penyediaannya - Gaulkan daging + lada hitam - goreng 10 - 15 minit hingga keperangan, angkat. Tumis bawang + bay leaf - hingga layu Masukkan tepung gandum - kacau Tambah air + kicap - tutup periuk hingga daging empuk Masukkan kentang + carrot + garam , gula - masak hingga mendidih - alihkan ke rice cooker, masak hingga 2 - 3 jam supaya air tak kering.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan