Selasa, 12 November 2013

Jejari pagoda

mamalya Kerepek pagoda mamalya@myresipi.com

Bahan-bahan
( 1 family @ 2 tin biskut )
1 kg tepung gandum
100g udang kering dikisar
5-6 sb
1 sb cili serbuk@cili boh (kalau nak pedas leh tambah lg)
1 sk garam
setangkai daun kari dihiris halus
1 sb ketumbar kisar
1sb jintan halus kisar
telur 1 biji  5sb minyak(dipanaskan) air sejuk dalam peti ais
minyak untuk menggoreng

Cara-cara :
campurkan semua bahan , masukkan air sikit2 dan uli sebati hingga doh tidak melekat tangan. cam nak wat karipap. rehatkan doh 10-15min bulatkan doh kecik2 dan leperkan gelek doh kat mesin mi guna no 1. sampai nipis kemudian gelek pulak kat bhagian mi besar. buat sampai habis goreng guna api sederhana sampai kuning.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan