Khamis, 14 November 2013

AYAM GORENG REMPAH MADU

AYAM GORENG REMPAH MADU AYAM GORENG REMPAH MADU sumber : Cik Mat Gebu 1 ekor ayam - potong 4 1 bj lemon - jus 1 sb garam ~ perap ayam 20 minit, cuci dan toskan. 2 sb madu 2 sb kicap pekat garam 2 - 3 sb tepung beras Bahan kisar - 2 sb ketumbar 1 st jintan manis 1 st jintan putih 3 ulas bawang putih 1/2 in kunyit hidup 2 btg serai - hiris halus 2 bj buah keras 1/2 st lada hitam 3 sb santan pekat / susu cair Cara penyediaannya - Rebus ayam 15 minit, toskan. Simpan stok tadi Satukan madu + kicap + bahan kisar dengan ayam + garam - perap semalaman dalam peti sejuk. Bila hendak menggoreng, taburkan tepung beras pada ayam - gaul, goreng terendam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan