Bersama saya untuk mengetahui teknologi terkini dalam masakan yang dapat menjimatkan masa, tenaga dan gas memasak. Juga saya akan kongsikan resepi-resepi masakan yang saya pernah dan akan cuba! Cookline Malaysia.
Khamis, 14 November 2013
AYAM PERCIK BEREMPAH
AYAM PERCIK BEREMPAH
AYAM PERCIK BEREMPAH
sumber : Kak Pau
1 ekor ayam - potong 16
2 st garam
Bahan kisar -
1 st ketumbar
1 st jintan manis
1 bj bawang besar
5 ulas bawang putih
sedikit halia
~ satukan semua bahan, perap dengan ayam - bakar
500ml santan
10 bj cili kering
2 btg serai
1 bj bawang besar
2 helai d/ kunyit - hiris
2 helai d/ limau purut - hiris
1 sb gula
garam
~ kisar semua bahan, masak hingga pekat. Tuang atas ayam.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan