Jumaat, 15 November 2013

AYAM PANGGANG CHEF SABRI N MAMASYA

AYAM PANGGANG BEREMPAH sumber : Chef Sabri `1 ekor ayam 3 sb serbuk kari daging 1 sb serbuk jintan manis 1 sb serbuk jintan putih 1 sb serbuk ketumbar 8 ulas bawang putih - titik 2 bj bawang besar - potong 4 8 sb minyak jagung 1/2 cawan air 2 btg carrot - potong, belah 4 1 btg celery - potong kasar 500g kentang -buang kulit, potong 4 2 bj jus limau nipis 2 sb gula 1/2 sb gula 1/2 sb perencah ayam 1 - 2 sb garam AYAM PANGGANG BEREMPAH sumber : Mamasya 1 kg kepak / peha ayam bahan kisar - 1 labu bawang besar 3 ulas bawang putih 1 in halia 1 sb serbuk jintan kasar 1 sb serbuk jintan halus 1 sb serbuk ketumbar 1 sb serbuk kunyit 2 sb madu / gula 1 sb kicap pekat 1 sb garam 1 sb sos tiram 1 st serbuk lada hitam minyak zaitun / mentega - sapu masa bakar ayam supaya berkilat ~ satukan semua bahan, perap dengan ayam. Bakar 200c selama 45 minit.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan