Bersama saya untuk mengetahui teknologi terkini dalam masakan yang dapat menjimatkan masa, tenaga dan gas memasak. Juga saya akan kongsikan resepi-resepi masakan yang saya pernah dan akan cuba! Cookline Malaysia.
Jumaat, 15 November 2013
AYAM PANGGANG ROSEMARY
AYAM PANGGANG ROSEMARY LEMON MADU
sumber : Cik Mat Gebu
1 ekor ayam - cucuk dengan garfu
1 bj jus lemon
2 sb fresh rosemary - cincang / dried rosemary
4 ulas bawang putih - tumbuk
1 sb parutan kulit lemon
4 sb madu
4 sb minyak zaitun
1 sb serbuk lada hitam
2 bj bawang besar - belah 6
Garam
Cara penyediaannya -
Satukan semua bahan kecuali bawang dan garam - kacau rata, lumurkan pada ayam dan perap
Dalam foil letakkan ayam + bawang besar + rosemary - bungkus dengan foil. Bakar 1 jam, buka foil - bakar lagi hingga kekuningan.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan