Bersama saya untuk mengetahui teknologi terkini dalam masakan yang dapat menjimatkan masa, tenaga dan gas memasak. Juga saya akan kongsikan resepi-resepi masakan yang saya pernah dan akan cuba! Cookline Malaysia.
Khamis, 14 November 2013
RENDANG DAGING HITAM
RENDANG DAGING HITAM
RENDANG DAGING HITAM
sumber : Mamasya
500g daging
Bahan kisar -
20 tangkai cili kering
1 bj bawang besar
4 ulas bawang putih
4 cm halia
2 btg serai - ketuk
4 sb kicap pekat @ 6 sb kicap cair + 1 sb sos tiram
1 sb cuka
2 sb kerisik
garam, gula
d/ pandan
Bahan tumis -
4 bj bawang merah - hiris
rempah 3 sekawan
Cara penyediaannya -
Goreng bahan tumis + bahan kisar hingga wangi
Masukkan daging +serai - masak hingga daging kecut
Tambahkan air + kicap + bahan -bahan lain.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan