Bersama saya untuk mengetahui teknologi terkini dalam masakan yang dapat menjimatkan masa, tenaga dan gas memasak. Juga saya akan kongsikan resepi-resepi masakan yang saya pernah dan akan cuba! Cookline Malaysia.
Khamis, 14 November 2013
STEW DAGING
STEW DAGING
STEW DAGING
sumber : Raidah
500g daging
2 bj bawang besar - dadu
5 ulas bawang putih - jangan potong
2 sb bawang merah - tumbuk
1 btg carrot - potong 1 in
2 bj kentang - potong 4
2 helai d/ bay
2 sb tepung gandum
1 st serbuk lada hitam
2 sb kicap
garam , gula
d/ bawang, d/ sup
bawang goreng
Cara penyediaannya -
Gaulkan daging + lada hitam - goreng 10 - 15 minit hingga keperangan, angkat.
Tumis bawang + bay leaf - hingga layu
Masukkan tepung gandum - kacau
Tambah air + kicap - tutup periuk hingga daging empuk
Masukkan kentang + carrot + garam , gula - masak hingga mendidih - alihkan ke rice cooker, masak hingga 2 - 3 jam supaya air tak kering.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan