Khamis, 14 November 2013

AYAM MASAK ROS

AYAM MASAK ROS AYAM MASAK ROS sumber : Anis Nabila 1 ekor ayam - potong 12 rempah 4 sekawan Bahan kisar - 1 genggam cili kering 5 bj bawang merah 3 ulas bawang putih 1 cm kunyit hidup 3 bj buah keras sedikit lengkuas 1 cm halia 1 btg serai Kisar kering - 1 sb ketumbar biji 1/2 sb jintan putih 1/2 sb jintan manis 1 sb kaskas 1/2 tin tomato soup garam, gula Cara penyediaannya - Goreng ayam separuh masak, angkat dan ketepikan Tumis rempah 4 sekawan hingga wangi + bahan kisar - masak hingga garing Masukkan rempah kisar + kaskas - masak hingga wangi Masukkan tomato soup + garam dan gula + ayam - masak hingga mendidih dan pekat, angkat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan