Bersama saya untuk mengetahui teknologi terkini dalam masakan yang dapat menjimatkan masa, tenaga dan gas memasak. Juga saya akan kongsikan resepi-resepi masakan yang saya pernah dan akan cuba! Cookline Malaysia.
Isnin, 11 November 2013
Dutch bread
Untuk Topping
1 sudu yis
1/2 cawan air suam
1 sudu besar gula
1 sudu besar minyak sayuran
1/2 sudu teh garam
3/4 cawan tepung beras
Air + yis + gula dan dibiarkan sebentar hingga yis kelihatan berbuih.
+minyak, + tepung, dan garam.
Selepas doh direhat 10 minit
Ambil adunan utk topping dan disapu dibhgn atas dan tepi secara keseluruhan roti yg dibulat2 kan tadi.
Terus dibakar dalam oven selama 35 - 45 minit...
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan