Bersama saya untuk mengetahui teknologi terkini dalam masakan yang dapat menjimatkan masa, tenaga dan gas memasak. Juga saya akan kongsikan resepi-resepi masakan yang saya pernah dan akan cuba! Cookline Malaysia.
Khamis, 14 November 2013
AYAM KASHMIR
AYAM KASHMIR
AYAM KASHMIR
sumber : Dayang Jack
1/2kg ayam - potong, goreng separuh masak
Bahan hiris -
6 bj bawang merah
1/2 labu bawang besar
3 ulas bawang putih
1 in halia
1 btg serai - diketuk
rempah 4 sekawan
daun kari
Bancuh jadikan pes -
3 sb tomato puri
1 sb serbuk cili
2 sb rempah briyani
2 sb serbuk kari
sedikit air
4 bj tomato - potong
2 bj kentang - potong, goreng
garan, gula
minyak masak
Cara penyediaannya -
Tumis rempah 4 sekawan + serai +d/kari hingga wangi
Masukkan bahan hiris - masak hingga garing
Masukkan pes rempah - kacau sekejap
Masukkan ayam + kentang + tomato - masak hingga mendidih dan pekat.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan