Khamis, 14 November 2013

AYAM KASHMIR

AYAM KASHMIR AYAM KASHMIR sumber : Dayang Jack 1/2kg ayam - potong, goreng separuh masak Bahan hiris - 6 bj bawang merah 1/2 labu bawang besar 3 ulas bawang putih 1 in halia 1 btg serai - diketuk rempah 4 sekawan daun kari Bancuh jadikan pes - 3 sb tomato puri 1 sb serbuk cili 2 sb rempah briyani 2 sb serbuk kari sedikit air 4 bj tomato - potong 2 bj kentang - potong, goreng garan, gula minyak masak Cara penyediaannya - Tumis rempah 4 sekawan + serai +d/kari hingga wangi Masukkan bahan hiris - masak hingga garing Masukkan pes rempah - kacau sekejap Masukkan ayam + kentang + tomato - masak hingga mendidih dan pekat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan