Kek Coklat Epal Pecan
Bahan-Bahan:
1 cawan tepung naik sendiri
Atau
1 cawan tepung +1 st baking powder
½ cawan gula kastor
2 sudu besar serbuk koko
2 biji telur (dipukul)
½ cawan minyak masak
2 biji epal (buang kulit dan parut) 1/3 cawan kacang pecan
Cara:
1.Dengan menggunakan periuk Cookline C masukkan semua ramuan kedalam periuk.
2.Kacau hingga sebati.
3. Sudah sedia untuk dijerang.
4. Gunakan api sederana kecil selama 30-35minit.
5. Setelah masak biarkan 10 minit. Apabila sejuk ayakkan gula aising sebelum dihidangkan.
Bersama saya untuk mengetahui teknologi terkini dalam masakan yang dapat menjimatkan masa, tenaga dan gas memasak. Juga saya akan kongsikan resepi-resepi masakan yang saya pernah dan akan cuba! Cookline Malaysia.
Ahad, 24 November 2013
KEK COKLAT EPAL PECAN
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan