Khamis, 14 November 2013

DAGING MASAK HITAM MANIS

DAGING MASAK HITAM MANIS sumber : Kak Ummi 500g daging batang pinang - hiris 1/2 cawan kicap manis - rebus bersama daging 3 sb cili kisar Asingkan kepada 2 bahagian - 3 sb jintan manis - sangai, kisar halus 3 sb jintan putih - sangai, kisar halus Bahan kisar - 4 bj bawang merah 3 ulas bawang putih sedikit halia rempah 3 sekawan asam gelugur minyak masak Cara penyediaannya - Daging yang direbus empuk + separuh rempah + bahan kisar - goreng sekejap, asingkan dlam pinggan Tumis baki rempah + cili kisar kacau Masukkan daging goreng + stok - gaul sekejap Masukkan asam gelugur + rempah 3 sekawan + kicap - masak hingga mendidih, hingga kuah pekat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan